Did you write the book of love, and do you have faith in God above

Hej!

Så Grahn i min klass hade sin histria redovisning igår och hon hade gjort om en stor musikhändelse som kallas "The day the music died"
Det var en dag då 3 av de störtsa musik artisterna på den tiden (50 talet tror jag det var kommeri nte riktigt ihåg :$) dog på en och samma dag i samma olycka.
De var de 4 största musikartiserna på den tiden som var ute på en turné runt om i USA och dom hade åkt med bussen men i början på turnén så gick värmen i bussen sönder, så 1 av dom beställde ett privatplan där 3 av dom åkte med, men den fjärde hoppade över att åka med planet för att det skulle kosta honom 36 dollar. Vilket  var en hel del på den tiden och när han var liten så hade han hört sina föräldrar bråka om 36 dollar som skulle betala deras hyra, så han ville inte lägga de på att få åka ett flygplan istället för att åka buss, det räddade hans liv.
Men de 3 artiserna som åkte med då fick en pilot som inte hade gått ur flygskolan än! Men alla hade tyckt att han var en sådan naturbegåvning, han kunde inte instrumentpanelen men han kunde flyga ändå för han var så duktig med sin hörsel & syn, bara det att den dagen när han skulle flyga dom var det snöstorm. De är ju liiiiite svårt att höra och se allt då! S bara efter 5 min så störade planet och den av dom som var med som klarade sig bäst hade fått sitt huvud kluvet på mitten, bröstkorgen var som jäst deg och benen var helt sönder.
Så när alla fick höra om detta så trodde odm att nu var det tillbaka till Mozart, Musiken skulle inte kunna utvecklas, det skulle inte kunna göras ny musik.
Tack gode gud att sen kom Elvis och The Beatles och alla dom och räddade oss!

Men ett par år efter den olyckan så gjorde en kille som heter Don McLean en låt som heter "American Pie" som handlar om just denna dagen och han i texten har han med de han gjorde den dagen, vad de stod i tidningarna, vad familjerna till artisterna sa, lite text bitar från de artisernas gamla låtar m.m. 
Så jag har hittat den på youtube och har med det klippet här, och ni känner antagligen igen den för Madonna har gjort en cover på den, vilket jag är skitirriterad på att hon har gjort nu när jag vet vad den verkligen handlar om. 

Men lyssna på den, dne är verkigen jättebra. Lång men väldigt bra :) 


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0